Nieuwste oordoppen kunnen geluid selecteren.

Het platform  voor veel nieuwe projecten genaamd Kickstarter heeft een nieuw bijzonder project. Dit project maakt oortjes die kunnen luisteren naar omgevingsgeluiden en zich daar op aanpassen.

Geluidfiltering

Het nut van de oortjes zijn dat ze het geluid kunnen filteren voordat ze de geluiden doorsturen. Dit zorgt ervoor dat vervelende geluiden deels of geheel weggehaald kunnen worden. Dit kan zeer handig zijn om je te concentreren of minder te irriteren. Stel je voor dat je in het vliegtuig zit en toevallig zit er 2 rijen voor je een kind dat vervelend aan het huilen is. Hoe handig zou het op dat moment zijn als je dat volume naar beneden zou kunnen draaien.

Instelling via App

Om de oortjes te besturen moet je een App download voor je smartphone. De oortjes maken een connectie met je telefoon door middel van Bluetooth, hetzelfde systeem wat gebruikt wordt bij bijvoorbeeld carkits. Hiermee kan je dan zelf bepalen welke geluiden hij wel en niet door laat. Hoe goed dit precies werkt is natuurlijk nog lastig te zeggen. Echter is dit wel een hele grote stap vooruit.

Verkrijgbaarheid in Nederland

In Nederland zullen ze nog niet te krijgen zijn. Dit heeft te maken met certificatie. Ze zijn hier echter wel mee bezig en zullen in de toekomst waarschijnlijk wel beschikbaar zijn voor ons Nederlanders.