Obstakel Ontwijkende Drone

Asctec, een Duits bedrijf heeft het voor elkaar gekregen om een Drone te maken die objecten kan ontwijken die op het pad van de drone komen. Dit doet de drone doormiddel van een Realsense camera die aangeleverd is door tech gigant Intel.

De Realsense camera’s van Intel hebben de mogelijkheid om diepte te zien. Hierdoor kan het detecteren als er bewegingen plaatsvinden. Dit word gebruikt bij de drone om de omgeving vast te stellen en om het moment dat er dus iets op de drone af komt kan de drone door het gebruik van de camera ontwijken.

Het nut ervan

Je kan eventueel denken dat deze technology niet heel handig is maar dat is niet zo. Het is namelijk zo dat veel drones ongelukken maken doordat ze ergens tegenaan botsen. Hier is momenteel nog geen beveiligingsmechaniscme voor. Deze Realsense camera kan er dus voor zorgen dat de drones niet meer zullen crashen. De verwachting is daardoor ook dat alle consumenten drones in de toekomst vanaf een bepaald bedrag uitgerust zullen worden met deze camera en software.

Video van de drone